Spectacol de Crăciun în Episcopia Caransebeşului

Şi în acest an, în preajma sărbătorilor de iarnă, Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea“ a Episcopiei Caransebeşului a găzduit un moment artistic închinat praznicului Naşterii Domnului. Spectacolul s-a desfăşurat vineri, 12 decembrie, şi a fost prezentat de elevi de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu“ din Caransebeş, împreună cu elevi de la Colegiul Naţional „Traian Doda“ şi Liceul Tehnologic „Decebal“ din localitate, informează “Ziarul Lumina”.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi a debutat cu interpretarea piesei de teatru „Viflaimul“ de Victor Ion Popa. În continuare, artiştii au prezentat „piţărăii“, tradiţia cu „ignatul“, precum şi alte obiceiuri şi tradiţii din Banat care vestesc Naşterea Domnului. La fel ca în fiecare an, ceata de urători îmbrăcaţi în costume tradiţionale au închinat din versurile „Pluguşorului“ cele mai bune gânduri de sănătate, spor şi bucurie duhovnicească pentru Anul Nou, ce stă să înceapă.

„Vremea Postului Crăciunului este o perioadă în care primim şi dăruim multă iubire şi căldură sufletească. Aceasta pentru că apropiata sărbătoare a Naşterii Domnului este momentul ce a adus pe pământ bucuria cerului. În duhul bucuriei de sărbătoare, elevii seminarişti au interpretat într-o formă dramatică parte din evenimentele petrecute la Naşterea Mântuitorului în lume. Putem afirma că am fost introduşi în atmosfera vremurilor de acum 2.000 de ani şi am colindat şi noi, şi magii, şi păstorii către peştera Betleemului. Nădăjduim ca jertfa artistică a elevilor seminarişti să înduplece multe suflete risipite şi să le întoarcă «pe altă cale», pe drumul spre Hristos“, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului.

Manifestarea s-a bucurat de un public numeros, care a gustat cu emoţie şi entuziasm din momentele artistice puse în scenă de actori. În încheierea spectacolului s-a cântat de către toţi cei prezenţi colindul sfânt şi bun „O, ce veste minunată!“ şi tradiţionalul „La mulţi ani!“. La final, Preasfinţitul Părinte Lucian i-a răsplătit pe artişti cu daruri şi tuturor celor prezenţi le-a oferit iconiţe şi calendare.

Comentarii Facebook


Știri recente