Spectacol cultural-artistic la Patriarhie. Patriarhul Daniel: Prin educaţia creştină copiii devin făclii luminoase ale vieții duhovnicești

Patriarhul Daniel înconjurat de tineri

La Palatul Patriarhiei a avut loc luni, 5 decembrie 2016, în prezenţa Patriarhului României, ediţia a VIII-a a spectacolului cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor.

Spectacolul s-a desfăşurat pe două secţiuni şi a cuprins trei mini-concerte de colinde şi trei mini-scenete. Pe scenă au urcat elevi din ciclul primar şi gimnazial, din cadrul celor 6 protopopiate ale Capitalei.

Prin conlucrarea dintre parohii și unități de învățământ, întreg efortul de formare sufletească a copiilor și tinerilor ne transmite în chip minunat raze de speranță pentru viitor, a precizat Patriarhul României în cuvântul rostit cu acest prilej.

Colindătorii de astăzi, dimpreună cu micii interpreți de scenete religioase, vor deveni mâine actori responsabili ai vieții sociale, implicați în marea lucrare a lui Dumnezeu de realizare a binelui în lume, prin fapte ale iubirii creștine. Astfel, educaţia religioasă îşi dovedește valența sa primordial formativă, modelând caracterele în sensul cultivării comuniunii şi solidarităţii, hărniciei şi dărniciei, bucuriei şi demnităţii umane. Copiii prezenți în seara aceasta pe scena Aulei Magna a Palatului Patriarhiei ne-au transpus în starea de bucurie sufletească a sărbătorilor noastre dragi. În speranța primirii darurilor şi aprecierilor noastre, ei s-au pregătit asiduu, cu destulă vreme înainte, învățând colinde, poezii și scenete religioase, pe care ni le oferă, la rândul lor, ca daruri spirituale. Înaintând în lumina cunoașterii lui Dumnezeu, prin educaţia creştină, devin ei înşişi făclii luminoase ale vieții duhovnicești, pilde vii și mărturisitori adevărați ai Evangheliei iubirii milostive a lui Hristos pentru toţi oamenii.

Copiii – chipuri de lumină cultivate prin credinţă şi iubire – Basilica.ro

Evenimentul a fost organizat de Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Protopopiatele I-VI Capitală, Palatul Patriarhiei – Centrul de conferințe, Centrul de Presă Basilica și Asociația Studenților Teologi Ortodocși (A.S.T.O.).

***

În perioada 24 octombrie – 25 noiembrie 2016, a avut loc o selecţie la nivelul Protopopiatelor Capitalei la care s-au putut înscrie parohiile împreună cu una din şcolile de pe teritoriul lor canonic. La finalul selecţiei, a fost desemnată parohia care a reprezentat fiecare Protopopiat în parte la spectacol.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…