Sobor de ierarhi în rugăciune la hramul Mănăstirii vălcene „Înălţarea Sfintei Cruci”

În Duminica a treia din Postul Mare, la Mănăstirea Înălţarea Sfintei Cruci din Mălaia, județul Vâlcea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și iereomonahi, condus de IPS Varsanufie.

În 19 martie 2017, au slujit împreună cu Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu prilejul hramului, IPS Varsanufie a adus și aşezat spre închinare în sfântul locaş o raclă de argint cu părticele din moaştele Sfântului Mucenic Ioan Rusul, ocrotitorul mănăstirii.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a expus preînchipuirile Sfintei Cruci în Vechiul Testament și importanța pe care aceasta o capătă odată cu jertfa Mântuitorului.

Sfanta Cruce rămâne altarul pe care a fost jertfit Mântuitorul Hristos, devenind obiectul sfânt şi mântuitor pentru orice creştin, întărirea Bisericii, păzitoare nebiruită, putere asupra vrăjmaşilor, a adăugat IPS Varsanufie.

Chiriarhul locului a explicat în continuare că cinstirea Sfintei Cruci, este prilej de bucurie duhovnicească, deoarece prin Cruce ajungem la Înviere și prin Ea s-a realizat mântuirea a toată lumea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Vulturul Patriarhal - Foto comunicat

Precizări referitoare la ședințele de lucru ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și ale Sinodului Permanent din zilele de 17 și 18 august 2017

În ziua de joi, 17 august 2017, va fi prezentat și discutat referatul Cancelariei Sfântului Sinod privitor la propunerile Comisiei pentru Statut și regulamente referitoare la analizarea sesizărilor sau acuzațiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum…