Sobor de ierarhi în rugăciune la hramul Mănăstirii vălcene „Înălţarea Sfintei Cruci”

În Duminica a treia din Postul Mare, la Mănăstirea Înălţarea Sfintei Cruci din Mălaia, județul Vâlcea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și iereomonahi, condus de IPS Varsanufie.

În 19 martie 2017, au slujit împreună cu Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu prilejul hramului, IPS Varsanufie a adus și aşezat spre închinare în sfântul locaş o raclă de argint cu părticele din moaştele Sfântului Mucenic Ioan Rusul, ocrotitorul mănăstirii.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a expus preînchipuirile Sfintei Cruci în Vechiul Testament și importanța pe care aceasta o capătă odată cu jertfa Mântuitorului.

Sfanta Cruce rămâne altarul pe care a fost jertfit Mântuitorul Hristos, devenind obiectul sfânt şi mântuitor pentru orice creştin, întărirea Bisericii, păzitoare nebiruită, putere asupra vrăjmaşilor, a adăugat IPS Varsanufie.

Chiriarhul locului a explicat în continuare că cinstirea Sfintei Cruci, este prilej de bucurie duhovnicească, deoarece prin Cruce ajungem la Înviere și prin Ea s-a realizat mântuirea a toată lumea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…