Slujire interortodoxă și vizită pastorală în Australia

Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, a făcut parte sâmbătă, 29 august 2015, din soborul care a săvârșit slujba de sfințire a bisericii ortodoxe cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, din suburbia Rockbank a orașului Melbourne, Australia, informează Ziarul Lumina. Locașul aparține Mitropoliei Ortodoxe Sârbe a Australiei și Noii Zeelande.

Cu ocazia ridicării unei biserici ortodoxe pentru cre­din­cioșii sârbi din orașul Melbourne, Australia, care a primit ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, la slujba de târnosire a acestui locaș a fost invitat și Preasfin­țitul Părinte Episcop Mihail, păstorul românilor ortodocși din Australia și Noua Zeelandă.

Ierarhul român a slujit la rânduiala de sfințire și la Sfânta Liturghie săvârșite de Preasfințitul Părinte Episcop Irineu, păstorul Eparhiei Ortodoxe Sârbe din Melbourne. Împreună cu cei doi ierarhi a slujit și Preasfințitul Părinte George de Canberra, Episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Ruse din Australia și Noua Zeelandă. Ierarhii au fost înconjurați de un sobor important de preoți și diaconi, invitați de la toate eparhiile ortodoxe din Melbourne.

Slujitorii și credincioșii au participat după Sfânta Liturghie la o agapă organizată la Centrul pastoral al Parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, din suburbia Rockbank a orașului Melbourne.

Un nou preot pentru românii ortodocși din Canberra

În Duminica a XIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă Română Sfinții Trei Ierarhidin Canberra, Australia.

La sfârșitul slujbei, ierarhul l-a prezentat credincioșilor pe părintele Petre Ilie Petru, noul paroh al Bisericii Sfinții Trei Ierarhidin Canberra. Parohia Ortodoxă Română Sfinții Trei Ierarhidin Canberra, Protopopiatul Australiei, a fost înființată în anul 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente