Slujire arhierească la sărbătoarea Catedralei din Ploiești

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat joi, 07 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Ploiești. În pofida spațiului restrâns din cauza lucrărilor de construcție, ploieștenii au venit în număr mare pentru a participa la slujba închinată ocrotitorului noii catedrale din municipiu.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi despre viaţa deosebită a sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului.

„Sfântul Ioan Botezătorul a avut mult curaj, a avut curajul de a-i învăţa pe toţi cei care ajungeau la Iordan, şi pe înalţii demnitari şi pe oamenii simplii, şi le-a cerut schimbarea vieţii, lucru posibil în viaţa fiecăruia dintre noi; «Pocăiţi-vă căci s-a apropiat Împărăţia Cerurilor». A cerut celor care aveau mai multe haine să dea şi celor care nu au, vameşilor şi ostaşilor le-a cerut să fie drepţi, le-a cerut să se mulţumească cu ceea ce li se cuvenea, adică le-a cerut să fie oneşti, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit TRINITAS TV.

În prezent, slujbele de la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul sunt săvârșite în pridvorul locașului, construcția întregului edificiu nefiind încheiată. La finalul slujbei, parohul catedralei i-a invitat pe Preasfințitul Părinte Timotei și pe credincioși să vadă stadiul lucrărilor.

Construcția Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul a început în anul 2007 și se află în acest moment la stadiul finisajelor interioare, urmând ca în anul următor să înceapă și lucrările la pictura interioară.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente