Slujire arhierească la Parohia Tântava

În ziua sărbătorii Sfântului Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei, vineri, 12 februarie 2016, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Tântava, Protopopiatul Bolintin, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învăţătură rostit celor prezenţi, Chiriarhul a vorbit despre activitatea teologică şi misionară exemplară desfăşurată de Sfântul Ierarh Meletie, cel care a avut un rol determinant în explicarea dogmei Sfintei Treimi la Sinodul II Ecumenic de la Constantinopol din anul 381.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaş, trecuţi la cele veşnice.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a dăruit tuturor preoților slujitori Monografia „Comuna Bolintin Deal – o istorie în cuvinte și imagini”, Monografia Schitului „Sfântul Nicolae”, ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”, Calendar Creștin Ortodox cu însemnări, editat de Arhiepiscopia Bucureştilor, Revista „Convorbiri Literare” și Medalia omagială „Episcopia Giurgiului – 15 ani”.

De asemenea, Preasfinția Sa a oferit familiei domnului Lazăr Popescu, ctitorul bisericii, o icoană cu chipul Maicii Domnului și mai multe volume de cărți apărute la editura Episcopiei Giurgiului.

Credincioșii prezenți la acest eveniment important din viața parohiei au primit icoane cu chipul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente