Slujire Arhierească la Parohia „Sfânta Treime” din Ploieşti

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a XXX-a după Rusalii, 29 noiembrie 2015, la Parohia Sfânta Treime din Ploieşti împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, informează TRINITAS TV.

Avem datoria de a împlini cuvintele Mântuitorului

În cuvântul de învățătură, Preasfinţia Sa a explicat semnificațiile Pericopei Evanghelice citită în această duminică.

„Din Evanghelia de astăzi avem foarte multe lucruri de învăţat. Dragostea unei persoane faţă de cuvântul Evangheliei, dragostea unei persoane faţă de împlinirea poruncilor Mântuitorului, faţă de ajutorarea celor aflaţi în nevoi, mai ales din partea celor care au o astfel de posibilitate, sunt privite întotdeauna cu drag de Mântuitorul asemenea privirii pe care i-a arătat-o tânărului din Evanghelia de astăzi. Să nu ne înşelăm niciunul dintre noi oricâte iluzii ne-am face. Nu merge nimeni în mormânt decât numai cu mâinile goale. Însă, vom lua ceva cu noi când vom pleca din această lume. Vom lua fiecare faptele pe care le-am săvârşit şi acolo înaintea lui Dumnezeu, El, singurul cunoscător al inimilor, va trebui să dăm răspuns de cele ce am lucrat în această viaţă. De aceea, dreptmăritori creştini, avem datoria de a împlini cuvintele Mântuitorului”, a spus Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi din parohie şi din împrejurimi, precum și credincioși veniți din Capitală pentru a asista la hirotonia unui diacon pe seama Parohiei Sfânta Treime din Protoieria Sector 6 Capitală.

Biserica Parohiei Sfânta Treime este aşezată în partea de Vest a municipiului Ploieşti şi are hramurile Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Teodor Tiron.

Comentarii Facebook


Știri recente