Slujire arhierească la Parohia „Înălţarea Domnului” din Târgu Mureş

În ziua pomenirii Sfântului Ierarh Partenie, Episcopul Lampascului și a Sfântul Cuvios Luca, 07 februarie 2016, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica a XVI-a după Rusalii. În această Duminică, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, se va afla în mijlocul credincioșilor din protopopiatul Târgu-Mureş.Ierarhul va oficia Sfânta Liturghie în Parohia „Înălţarea Domnului” – Catedrala mare din Târgu Mureş, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Mai multe informaţii a oferit Părintele Silviu Negruţiu de la Catedrala Mare din Târgu Mureş: „Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu are grijă în fiecare an să ne onoreze pe toți cu rugăciunea Înaltpreasfinției Sale în Catedrala mare din Târgu-Mureş. Anii trecuți am avut bucuria de a-l primi de praznicul Bobotezei, iar în acest an iată în prima duminică după Întâmpinarea Domnului. Programul de rugăciune va începe la ora 8:30 cu slujba Utreniei iar de la ora 9:30 îl vom întâmpina în fața catedralei pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu, după care vom săvârși Sfânta Liturghie. Îi invităm cu drag pe toți cei care doresc, să participe duminică la slujbele săvârșite în Catedrala mare din Târgu-Mureş”.

Pericopa evanghelică rânduită să se citească în această duminică la Sfânta Liturghie, din Evanghelia după Matei, capitolul 25, ne prezintă Pilda talanților.

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…