Slujire arhierească la Mănăstirea Plumbuita

Zeci de credincioși au participat astăzi, 6 decembrie 2014, la Sfânta Liturghie oficiată la mănăstirea bucureșteană Plumbuita. Slujba a fost săvârşită de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal.

În cuvântul de învățătură, potrivit Radio TRINITAS, Preasfinţia Sa a vorbit despre bunătatea Sfântului Ierarh Nicolae: „Calitatea fundamentală a Sfântului Nicolae, aceea de a fi fost un păstor de o bunătate care a rămas proverbială în întreaga istorie a Bisericii, lucru pentru care toţi oamenii, mai ales copiii şi tinerii, îl iubesc în întreaga lume şi aşteaptă cu înfrigurare apropierea sărbătorii lui nu doar pentru darurile care se fac îndeobşte cu prilejul acestei sărbători, ci pentru faptul că îl simt ca pe un prieten şi protector apropiat al lor”.

Credincioșii s-au putut închina și unui fragment din moaștele Sfântului.

Mănăstirea Plumbuita a fost zidită între secolele 16-17. Primul ctitor al așezământului a fost Petru Vodă cel Tânăr. Ajunge în forma sa actuală la a doua rectitorire, din anul 1647, când biserica este rezidită din temelii din porunca domnitorului Matei Basarab.

Comentarii Facebook


Știri recente