Slujire arhierească la Mănăstirea Mraconia

Biserica Ortodoxă serbează pe 21 noiembrie Intrarea în biserică a Maicii Domnului, unul dintre cele mai importante praznice închinate Maicii Domnului. Cu acest prilej, în lăcaşurile de cult de pretutindeni se va oficia Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

În Episcopia Severinului şi Strehaiei, acest praznic va fi serbat în mod deosebit la Mănăstirea Mraconia de pe Clisura Dunării. Aici, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei va săvârşi Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice vor fi date de grupul psaltic „Sf. Gheorghe” de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, a precizat Cătălin Cernătescu.

Sfânta Mănăstire Mraconia se află pe şoseaua Orşova – Moldova-Nouă, în apropierea comunei Eşelniţa, acolo unde era situată vechea mănăstire „Mrăcuna”. În apropiere sunt „Cazanele”, cea mai frumoasă şi mai fermecătoare porţiune a Dunării, şi chipul lui Decebal sculptat în stâncă.

Construirea hidrocentralei de la Porţile de Fier I a făcut ca în 1967 vechiul aşezământ să fie demolat, ruinele sale fiind inundate cu timpul de ape. În anul 1993 se pune piatra de temelie a noii biserici, iar în anul 1995 se reînfiinţează vatra monahală. Din 2008 mănăstirea a fost transformată în mănăstire de maici. În prezent, la Mraconia vieţuiesc câteva monahii, conduse de maica stareţă Teodora Angheluţă.

Comentarii Facebook


Știri recente