Slujire arhierească la Mănăstirea Chiroiu

Vineri, 21 noiembrie 2014, sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, după cum aflăm de la sf-esc.ro.

La slujbă au participat părintele vicar eparhial, Arhimandritul Rafail Mîţ, părinții consilieri Florin Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, părintele Protopop Bogdan Ionuţ Stancu, preacuvioşi părinţi stareţi din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

În această duminică, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Marian Oancea pe seama parohiei Grădiștea, Protopopiatul Călărași și întru diacon pe tânărul teolog Valentin Cristian Ciobanu, pe seama parohiei Ulmeni, Protopopiatul Oltenița.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a vorbit despre sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, despre exemplul de smerenie în ascultare pe care ni-l dă Sfânta Fecioară acum la începutul Postului nașterii Mântuitorului.

S-a săvârşit slujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii, iar după Sfânta Liturghie, Chiriarhul locului a vizitat parohia Chiroiu.

Comentarii Facebook


Știri recente