Slujire arhierească la Catedrala episcopală din Severin

Drept-slăvitorii creștini severineni sunt chemați la rugăciune și comuniune în prima duminică a lunii august, când Biserica Ortodoxă serbează Aducerea moaștelor Sfântului Mucenic și Arhidiacon Ștefan.

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin înconjurat de soborul de preoți și diaconi, slujitori ai catedralei episcopale. Atmosfera de rugăciune va fi întreținută de cântările bizantine interpretate în două strane de către psalții Catedralei.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop va rosti un cuvânt de învățătură și binecuvântare pentru credincioșii prezenți, a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Slujba religioasă va putea fi ascultată și de către credincioșii care din binecuvântate pricini nu vor putea să ia parte la rugăciunea obștească. Postul de radio Lumina al Episcopiei Severinului și Strehaiei va transmite evenimentul liturgic atât pe frecvența 90,4 FM, cât și pe internet.

Comentarii Facebook


Știri recente