Slujire arhierească la Braşov

Prima duminică din Postul Crăciunului, 15 noiembrie 2015, a adunat sute de braşoveni la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul şi Sfântul Mina din cartierul Noua, unde Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

La Sfânta Liturghie părintele Dănuţ-Gheorghe Benga, protoiereul Protopopiatului Braşov, a citit pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima duminică a Postului Naşterii Domnului.

După Sfânta Liturghie, preotul Simion Cibian de la Parohia Noua 1 a primit din partea ierarhului distincţia Crucea şaguniană pentru clerici, ca semn de apreciere a întregii activităţi pastoral-misionare şi administrative. Ierarhul şi soborul slujitor au oficiat un parastas pentru ctitorii şi binefăcătorii bisericii, precum şi pentru victimele incendiului din Bucureşti.

În cuvântul de învăţătură, Mitropolitul Ardealului a explicat Evanghelia citită la Sfânta Liturghie. Ierarhul a prezentat învăţăturile desprinse din Pilda Samarineanului milostiv, care ne ajută să intrăm în această perioadă de post cu multă credinţă în ajutorul divin.

Moment omagial închinat monahiei Teodosia (Zorica) Laţcu

Momentul de sărbătoare a fost încununat de un moment omagial închinat monahiei Teodosia (Zorica) Laţcu, de la a cărei trecere la Domnul s-au împlinit 25 de ani. Pentru a-i cinsti memoria, la biserica braşoveană a avut loc şi un moment cultural, în care elevi ai Colegiului Naţional Unirea din Braşov, unde a studiat şi monahia Teodosia, au recitat din celebrele poezii ale maicii de la Mănăstirea Vladimireşti. De asemenea, pr. prof. univ. dr. Ovidiu Moceanu şi Lidia Popiţa-Stoicescu au vorbit celor prezenţi despre personalitatea monahiei Teodosia Laţcu şi despre creaţia ei literară.

***

Prezenţa arhierească a fost prilejuită de împlinirea celor zece ani de la înfiinţarea Parohiei Noua II şi nouă ani de la sfinţirea locaşului de cult. Cu această ocazie a fost lansat un album fotografic prin care s-a evidenţiat întreaga activitate pastoral-misionară, liturgică, duhovnicească şi catehetică din parohia braşoveană păstorită de preotul Cornel Toma.

Comentarii Facebook


Știri recente