Slujire arhierească la biserica Sf. Ilie din Severin

Duminică, 26 iulie, credincioșii severineni vor avea parte de alese bucurii duhovnicești și de arhierești binecuvântări. Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica “Sf. Ilie Tesviteanul” din municipiul Drobeta Turnu Severin.

„Ierarhul mehedințenilor va fi înconjurat la oficierea Sfintei Liturghii de un sobor de preoți și diaconi. La slujba arhierească vor psalmodia membrii Grupului psaltic “Sfântul Nicodim” de la Catedrala episcopală. Părintele paroh Ioan Ovidiu Polexă cheamă, alături de fiii duhovnicești, și pe ceilalți buni rugători severineni, să ia parte la o slujbă deosebită, în duh de rugăciune și de comuniune frățească. La finalul Liturghiei duminicale, Părintele Episcop va pune la inimile celor prezenți cuvânt de învățătură”, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Parohia „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” se află în partea de vest a Severinului. Lângă paraclisul provizoriu s-a construit o nouă biserică, a căreia piatră de temelie a fost pusă în 1991. Lucrările, începute în 1992, au fost întrerupte o perioadă, fiind reluate în anul 1998. Sfântul lăcaş este proiectat în stilul neobizantin, cu o suprafaţă de 500 metri pătraţi. Slujba de sfințire a avut loc în data de 20 iulie 2014, în ziua hramului.

Parohia este prezentă şi în spaţiul virtual, având o pagină de prezentare pe internet, unde credincioşii au acces la informaţii utile despre biblioteca parohială, programul liturgic, părinţii slujitori sau ierarhul locului.

Comentarii Facebook


Știri recente