Slujire arhierească în parohia ortodoxă din Lisabona

În Duminica Lăsatului sec de brânză, 22 februarie 2015, Parohia „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” a primit vizita Preasfințitului Timotei, Episcopul Ortodox Român al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

De dimineață s-a săvârșit Liturghia arhierească, la finalul căreia Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură făcând referire la pericopa evanghelică citită, arătând că pericopa rânduită este una specială pentru că ne îndeamnă să iertăm și în același timp să cerem iertare, de aceea Sfinții Părinți și rânduiala Bisericii numesc această zi Duminica iertării. Vorbind despre izgonirea lui Adam din Rai, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es, Preasfințitul Părinte Timotei a subliniat faptul că: „Adam a pierdut Raiul din neascultare, care este și începutul păcatului. Păcatul aduce goliciune în suflet și ne face să ne simțim, asemenea lui Adam, goi pe dinăuntru… această goliciune nu poate fi umplută cu cele materiale, cu bani sau averi, ci cu cele duhovnicești, rugăciune și post ținut cu discreție și smerenie”.

Tot în această zi, de la ora 19:00 Preasfințitul Timotei și Părintele paroh au slujit Slujba Vecernie, la finalul căreia Preasfinția Sa a citit Rugăciunea de dezlegare pentru toți credincioșii prezenți, ca astfel prin rugăciune și iertare, să punem început bun postului.

La final, Părintele Paroh Marius Viorel Pop a mulțumit Preasfinției Sale pentru ziua binecuvântată și pentru cuvântul de învățătură plin de sfaturi foarte folositoare pentru începutul Postului mare.

Comentarii Facebook


Știri recente