Slujire arhierească în Parohia buzoiană Mierea

Pentru credincioşii Parohiei buzoiene Mierea, a treia zi de Paşti, 14 aprilie 2015, a fost zi de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost oficiată, în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ din localitate, de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la slujbă au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“, după cum ne-a precizat Dragoş Olteanu, consilier mass-media.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre bucuria praznicului Învierii Mântuitorului noastru Iisus Hristos.

„Cât de minunat petreceau odinioară creştinii şi nădăjduim că mai petrec şi acum sfintele sărbători de Paşti, îndeosebi cei responsabili, cei care sunt conştienţi de identitatea lor, că sunt fii ai lui Dumnezeu, înfiaţi de Tatăl prin jertfa Fiului. După o pregătire frumoasă de 49 de zile, deci de şapte săptămâni, cu post, rugăciune şi săvârşirea faptelor bune, aşteaptă cu nerăbdare şi cu bucurie praznicul Învierii, pentru a se împărtăşi cu adevărat de lumina lui Hristos, care a venit şi în acest an chiar din mormântul Său cel de viaţă dătător din Ierusalim, lumină ce ni s-a împărtăşit şi nouă, pe care aţi luat-o acasă şi nădăjduim că v-aţi luminat dumneavoastră înşivă, toţi cei ai casei şi casele frăţiilor voastre“, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.

Locaşul de cult a fost ridicat în perioada 2005-2007, prin grija preotului paroh Doru Lupu şi cu sprijinul unor oameni de bine, fiind sfinţit pe 6 decembrie 2007.

Pentru întreaga activitate desfăşurată în această comunitate, preotul paroh a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente