Slujire arhierească în localitatea Ghionea, Protopopiatul Bolintin

La 23 noiembrie creştinii ortodocşi s-au aflat în Duminica a XXVI-a după Rusalii. În biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din localitatea Ghionea, Protopopiatul Bolintin, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, adresat credincioşilor prezenţi, Chiriarhul a explicat sensurile duhovniceşti ale pericopei evanghelice în care a fost prezentată Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina. Acest bogat, a arătat ierarhul, renunţase la conştiinţa răspunderii pentru alţii, concentrându-se doar asupra sa şi asupra plăcerilor sale. Nu bogăția este piatră de poticnire pentru mântuire, ci greșita întrebuințare a ei. De asemenea, Preasfinţia Sa a vorbit şi despre importanţa duhovnicească a postului care înseamnă, înainte de orice, consacrarea trupului, aducerea firii ca jertfă. Postul, a mai arătat Preasfinţitul Părinte Ambrozie, face parte din starea de pocăinţă şi de sfinţire în care are loc mărturisirea păcatelor şi împărtăşirea cu Sfintele Taine. De asemenea, Chiriarhul i-a îndemnat pe cei prezenţi să sprijine activităţile social filantropice desfăşurate în Parohia Ghionea, să –şi aducă aminte de cei neajutoraţi, să viziteze şi să ajute oamenii singuri, bolnavi şi săraci, fie acasă, fie la patul de spital sau în aşezămintele sociale.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, ierarhul a oferit părintelui paroh Ionuț Niță un Liturghier, iar doamnei preotese un Ceaslov și Revista Familia Ortodoxă. Toți credincioșii au primit în dar cate o icoană, copie a icoanei Sfintei Treimi, pictată de Părintele Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente