Slujire arhierească, în Duminica Ortodoxiei, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Sute de credincioşi au fost prezenţi la Catedrala mitropolitană din Sibiu în prima duminică din Postul Mare, numită şi Duminica Ortodoxiei, pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi condus de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane.

Scrisoarea pastorală a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei a fost citită de Părintele prof. dr. Dumitru Abrudan.

Toţi avem o slujire pe care trebuie să o îndeplinim, ţinând minte că Dumnezeu are un plan de împlinit cu fiecare dintre noi. Toţi suntem trecuţi în planul cel veşnic al lui Dumnezeu. De aceea trebuie să fim credincioşi lui Hristos, mărturisindu-L pe El, trebuie să fim pildă altora prin ceea ce facem şi să apărăm credinţa cea adevărată pentru că atunci ne apărăm pe noi şi pe Mântuitorul Hristos, Care S-a jertfit pentru noi”, a spus Părintele Mitropolit.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe credincioşi să contribuie la colecta pentru Fondul Central Misionar, ca un act de milostenie şi de iubire faţă de aproapele aflat în nevoi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

500 ani de la sfinţirea Catedralei din Argeş | ‘Ctitoria Sfântului Neagoe Basarab exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc’ – Patriarhul Daniel

Sfântul Neagoe Basarab a fost un bun român și un creștin ortodox cu deschidere universală. Astfel, această ctitorie a sfântului domnitor exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc, a evidențiat Părintele Patriarh Daniel în predica…