Slujba Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut recent Slujba Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei, prăznuiți de Biserica Ortodoxă în data de 16 mai.

Cartea cuprinde cântările și citirile care se pun la slujbele Vecerniei, Utreniei și ale Sfintei Liturghii în ziua sărbătorii Sfinților putneni.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât trecerea în rândul Sfinților a Cuvioșilor Sila, Paisie și Natan în ședința din 6-7 iunie 2016, proclamarea solemnă a canonizării urmând să aibă loc în 14 mai 2017.

Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan s-au nevoit în secolul al XVIII-lea în Sihăstria Putnei, loc de aspră nevoință și de liniște în care se retrăgeau monahi iubitori de mai multă nevoință și rugăciune.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…