Slujba Parastasului la Monumentul Eroilor Români din Deva

La 21 mai 2015, cu ocazia praznicului Înălțării Domnului, la Monumentul Eroilor Români din Deva a avut loc o slujbă de pomenire a tuturor eroilor neamului românesc, care și-au dat viața pentru demnitatea și libertatea poporului român.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, slujba parastasului a fost oficiată de un sobor de preoți reprezentanți ai Episcopiei Devei și Hunedoarei, Părintele Consilier administrativ Nestor Dinculeană, Părintele Inspector bisericesc Miron Pârva și Părintele Petru Costa, Protopop de Deva.

Părintele Consilier Nestor Dinculeană a transmis tuturor celor prezenți mesajul Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, în care Preasfinția Sa a amintit de faptul că fiecare generație a avut parte de eroii săi care și-au dat viața spre a împlini idealurile poporului, ei fiind cei care au intuit binele și și-au asumat pe deplin calitatea de mărturisitori ai acestuia.

În cinstea eroilor neamului românesc, reprezentanții celor mai importante instituții locale au depus la Monumentul Eroilor Români coroane de flori. Momentul comemorativ s-a încheiat cu o defilare a Gărzii de Onoare a Garnizoanei Hunedoara, potrivit episcopiadevei.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente