Slujba de sfinţire a apei – Agheasma Mică, la Patriarhie

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi, 17 aprilie 2015, Izvorul Tămăduirii. După Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit în curtea Catedralei Patriarhale slujba de sfințire a apei, numită și Agheasma Mică.

Biserica nu este tribunal ci este loc de vindecare

La sfârșitul slujbei de sfințire a apei, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a evidenţiat celor prezenţi pe Colina Bucuriei faptul că Biserica este loc de vindecare a suferinţelor sufleteşti şi trupeşti: „Fiecare dintre noi, mai ales cei care participă la Sfânta Liturghie, pot mărturisi că Biserica este locul unde ne vindecăm de neputinţele noastre. Aşa au şi afirmat Părinţii Bisericii spunând că Biserica nu este tribunal, ea nu judecă pe nimeni, Biserica este loc de vindecare, adică spital unde venim să primim vindecare de neputinţele noastre trupeşti şi sufleteşti”.

„În această zi a săptămânii luminate, în bucuria aceasta pascală care domneşte pretutindeni, am rugat-o şi noi pe Maica Luminii, pe Fecioara îmbrăcată în lumină, ca să ducă rugăciunile noastre înaintea Fiului ei Cel înviat din morţi şi să reverse izvoare de vindecări peste toţi cei care îi cer ajutorul, peste toţi cei care ascultă cu evlavie rugăciunile ce îi sunt închinate şi mai ales Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie pe care am săvârşit-o şi noi astăzi. Maica Domnului le-a spus celor care erau în preajma ei atunci când se afla aproape de Fiul ei, de Mântuitorul Iisus Hristos: Să faceţi tot ceea ce vă va spune El!. Acelaşi cuvânt ni-l spune şi nouă astăzi. Să faceţi tot ceea ce v-a poruncit El, Mântuitorul Hristos Cel înviat din morţi. Cu aceste gânduri să duceţi la casele dvs. apa pe care am sfinţit-o în această zi, a Izvorului Tămăduirii, dimpreună cu binecuvântarea Preafericitului Părintelui nostru Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, a mai spus Preasfinţia Sa.

La final, credincioșii prezenți au putut lua apă sfințită atât pentru folosul lor duhovnicesc, cât și al celor apropiați.

Comentarii Facebook


Știri recente