Slujbă de Anul Nou la Catedrala Patriarhală

La Catedrala Patriarhală din București, la trecerea în Anul Nou civil 2013, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși, slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos.

Slujba Acatistului a fost însoțită de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și de rugăciuni la intrarea în noul an. Astfel, au fost rostite patru rugăciuni: Rugăciunea Sfântului Isaac Sirul către Mântuitorul (a Acatistului), Rugăciunea de mulțumire și două rugăciuni de intrare în noul an, una din tradiția liturgică română și slavă (cea de la Te Deum) și alta din tradiția greacă, recent tradusă în limba română.

La final, Patriarhul României a adresat celor prezenți cuvântul intitulat „Mulțumirea sau recunoștința – cea mai înaltă demnitate a omului”, în care a arătat, printre altele, că trebuie să mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastră.

Această slujbă constituie un bun prilej de a solemniza în cultul public momentul trecerii dintre ani, de a mulțumi Preasfintei Treimi pentru binefacerile primite, de a cere binecuvântarea anului care începe și de a aprofunda înțelesurile praznicului împărătesc de la 1 ianuarie.

Comentarii Facebook


Știri recente