Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Episcopală din Giurgiu

În prima săptămână a Postului Mare şi la Denia din Joia săptămânii a cincea se oficiază în Biserica Ortodoxă slujba Canonul cel Mare.

Cu acest prilej, în prima zi a Postului Mare, luni 23 februarie 2015, în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu slujba Canonului celui Mare a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţia duhovnicească a Canonului cel Mare, care reprezintă una dintre cele mai importante opere despre pocăinţă ale imnografiei creştine.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul, a arătat Chiriarhul, ne descoperă păcatul nu prin definiţii şi înşiruiri, ci printr-o adâncă meditaţie asupra istoriei biblice care este, cu adevărat, o istorie a păcatului, a pocăinţei şi a iertării.

Răspunsurile la strană au fost date de elevii Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu.

Scopul acestui canon, scris de Sfântul Andrei Criteanul († circa 740 d.Hr.), este să ne readucă aminte de starea noastră de păcătoşenie, de necesitatea chemării numelui lui Iisus Hristos în inima noastră şi de importanţa pe care o are pocăinţa în viaţa noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente