Slujbă arhierească la Parohia Chiselet

Duminică, 19 octombrie 2014, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Chiselet, Protopopiatul Oltenița, potrivit sf-esc.ro.

Din soborul slujitor au făcut parte preacucernicii părinți consilieri Daniel Enaşcu, Daniel Demișcă, Florin Ionescu, Daniel Demișcă și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Marian Necula, preoţi şi diaconi.

Pe lângă un număr mare de credincioși, la slujbă au participat și reprezentanți ai autorităților locale, județene și centrale.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbind despre învierea fiului văduvei din Nain, despre porunca Mântuitorului „Tinere, ție îți zic scoală-te!”, deosebit de actuală pentru tinerii zilelor noastre, cărora societatea actuală le oferă o „cultură a morții”, cu care vor să înlocuiască „Cuvântul Evangheliei Vieții”.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu a acordat, prin hirotesie, rangul de iconom preacucernicului părinte Daniel Gabriel Ciobanu de la parohia Eroi – Oltenița.

Preasfinția Sa a oferit domnului primar Mihail Penu, Medalia Aniversară a Episcopiei pentru jertfelnicia depusă pentru înfrumusețarea bisericii parohiale din Chiselet.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii parohiale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a vizitat bisericile parohiale: Cunești și Rasa din Protopopiatul Călărași, Surlari, Stancea, Spanțov, Cetatea Veche și „Sfântul Ierarh Nicolae” – Oltenița Nord din Protopopiatul Oltenița.

Comentarii Facebook


Știri recente