Sinodul Patriarhiei Bulgare va discuta despre situaţia din Ucraina în luna decembrie

Sfântul Sinod al Patriarhiei Bulgare va discuta despre situaţia din Ucraina în următoarea şedinţă sinodală din decembrie, a declarat marţi Mitropolitul Ciprian de Stara Zagora, preşedintele comisiei sinodale care analizează această problemă.

„Până atunci (decembrie – n.r.) comisia trebuie să analizeze diferite documente şi va dura mai mult timp”, a declarat Înaltpreasfinţia Sa pentru Agenţia naţională de ştiri a Bulgariei, conform TASS, citat de Orthocristian.

În acest context, Patriarhul Neofit a spus că „îşi doreşte ca totul să se încheie cu pace şi bunăvoinţă”.

În cursul acestei luni, Preafericitul Părinte Kirill a scris tuturor conducătorilor de Biserici Autocefale pentru a-i informa cu privire la criza din Ucraina şi pentru a propune întrunirea unui sinod Panortodox pe acest subiect.

În urma acestei scrisori, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei s-a întrunit şi a decis să înfiinţeze o comisie care să analizeze atât scrisoarea Patriarhului Kirill, cât şi întreaga situaţie din Ucraina.

Comisia sinodală s-a întrunit luni şi marţi la Mănăstirea Troian.

Biserica Ortodoxă Română despre situaţia din Ucraina

În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a reiterat, în ultima şedinţă sinodală, recomandarea ca Patriarhia Ecumenică și Patriarhia Moscovei să ajungă împreună la o soluție, păstrându-se unitatea de credință și libertatea administrativ-pastorală, acestea din urmă reprezentând o notă caracteristică a Ortodoxiei.

În comunicatul emis  în 25 octombrie, Sfântul Sinod subliniază totodată faptul că unitatea se păstrează prin coresponsabilitate și cooperare între Bisericile Ortodoxe locale, prin cultivarea dialogului și a sinodalității la nivel panortodox, aceasta fiind o necesitate permanentă în viața Bisericii.

„Unitatea Bisericii este un dar sfânt al lui Dumnezeu, dar și o mare responsabilitate a ierarhilor, clerului și credincioșilor mireni. De aceea, Sfântul Sinod îndeamnă la înmulțirea rugăciunii pentru unitate, la cultivarea prin dialog și reconciliere a iubirii creștine fraterne, care oferă adevărata libertate”, se precizează în comunicat.

Foto credit: Orthochristian

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6.000 persoane la Marșul pentru Viață din Chicago

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață. Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.…