Sinodul Patriarhiei Antiohiei s-a întrunit în Liban | Doi mitropoliţi au fost aleşi pentru diaspora siriană

Sfantul Sinod al Patriarhiei Antiohiei

Sfântul Sinod al Patriarhiei Antiohiei şi-a început marţi lucrările la Mănăstirea Sfântul Ilie – Shwayya, stavropighie patriarhală aflată în apropierea capitalei Libanului. Şedinţele sinodale sunt prezidate de Preafericitul Părinte Ioan, Patriarhul Antiohiei şi al întregului Orient.

Potrivit site-ului oficial al Patriarhiei, în a doua zi de lucrări, 4 octombrie, Sfântul Sinod a ales doi mitropoliţi pentru eparhiile ortodoxe siriene din Mexic şi Australia.

În urma alegerilor de miercuri, Episcopul Ignatie de Cezareea a fost ales Mitropolit de Mexic, în urma vacantării scaunului mitropolitan prin decesul Mitropolitului Antonio Chedraoui din data de 14 iunie 2017.

În cadrul şedinţei, Arhimandritul Basilios Kodseie, protosinghel al Mitropoliei de Australia, a fost ales Mitropolit al comunităţilor ortodoxe siriene din Australia, Noua Zeelandă şi Oceania. Scaunul mitropolitan a rămas vacant în urma decesului Mitropolitului Paul Saliba, în data de 1 iulie a acestui an.

Foto credit: antiochpatriarchate.org

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Arhiepiscopul Varsanufie: „Este o mare binecuvântare ca Brâul Maicii Domnului să fie cinstit în ținuturile Olteniei de sub munte”

Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului și-a exprimat duminică bucuria sosirii Brâului Maicii Domnului la biserica filie a Parohiei Romanești, cu hramurile Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Sfântul Nicolae din satul Pleşeşti, comuna Roșiile. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, în timpul…