Simpozionul „Credința mărturisitoare în diversitate de manifestare” la Sibiu

Facultatea de Teologie Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu găzduiește în perioada 16-18 mai 2017 un simpozion internațional intitulat Credința mărturisitoare în diversitate de manifestare: teologie, iconologie, muzică. Icoana-mărturie a credinței. Invitatul special al manifestării este diaconul Karl Christian Felmy.

Cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie din Sibiu au avut posibilitatea să asculte în cadrul simpozionului o comunicare științifică a invitatului din Germania, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Prelegerea a avut loc în Aula Mitropolit Ioan Mețianu a facultății, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

La eveniment au fost prezenți: părintele Nicolae Chifăr, decanului instituției, părintele Emanuel Tăvală, consilier cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, cadre didactice și studenților teologi, precum și un grup de elevi de la Liceul Ion Barbu din București.

Prelegerea diaconului Karl Christian Felmy s-a intitulat Icoana Mântuitorului înconjurat de puterile cerești, ca icoană liturgică și a prezentat aspectele teologico-eshatologice din iconografia rusă și nu numai.

La finalul prezentării, Mitropolitul Ardealului i-a oferit oaspetelui din Germania o plachetă comemorativă și lucrări dedicate celor 230 de ani de învățământ teologic la Sibiu.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
PS Damaschin Dorneanul

Cuvântul Preasfinţitului Părinte Damaschin Dorneanul cu prilejul instalării ca Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

Înaltpreasfinţiile şi Preasfinţiile Voastre, Preacuvioşi şi Preacucernici Părinţi, Preacuvioase Maici, Domnule Ministru Secretar de Stat, Distinşi reprezentanţi ai autorităţilor locale, Fraţilor şi surorilor în Hristos Domnul, Binecuvântat este Dumnezeu şi Tatăl Domnului nostru Iisus Hrisos…