Simpozion științific studențesc la Galați

În cadrul manifestărilor culturale și duhovnicești organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galați, în data de 26 noiembrie 2013 a avut loc simpozionul științific studențesc „20 de ani de învățământ teologic universitar la Galați”, dedicat personalității și operei părintelui Dumitru Stăniloae, după cum aflăm de la părintele Gabriel Molocea.

Evenimentul a fost organizat de către Departamentul Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a binecuvântat și a deschis lucrările simpozionului, în prezența profesorilor de teologie gălățeni, ale altor cadre universitare și ale tinerilor studenți teologi.

După deschiderea oficială, Înaltpreasfinția Sa a prezentat volumul 12 din fascicula universitară „Teologie și educație la Dunărea de Jos” în care sunt cuprinse contribuțiile științifice ale cadrelor didactice universitare participante la Simpozionul Științific Internațional intitulat: „2013 – Anul jubiliar al Sfinților Împărați Constantin și Elena și Anul comemorativ „Părintele Dumitru Stăniloae””, organizat în perioada 15 – 17 mai a.c., de către Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Departamentul teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați.

În continuare a fost prezentat filmul documentar „Părintele Dumitru Stăniloae – viața și opera”, realizat de Trinitas TV și închinat de Patriarhia Română părintelui Dumitru Stăniloae, cu prilejul comemorării a 110 ani de la nașterea sa și a 20 de ani de la trecerea în veșnicie.

Au urmat dezbateri teologice prin prezentarea de referate și luări de cuvânt, pe trei secțiuni: a. „Frumuseți duhovnicești din viața și lucrarea academică ale părintelui Dumitru Stăniloae”; b. „Periplu în opera părintelui Dumitru Stăniloae – prezentare de carte”; c. „Teme și adâncimi teologice în gândirea părintelui Stăniloae”.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente