Simpozion științific interseminarial la Galați

Manifestările pastoral-liturgice și cultural-educaționale închinate Sfântului Apostol Andrei au continuat în ziua de 29 noiembrie a.c prin organizarea, la Seminarul teologic andreian a simpozionului științific interseminarial „Vocația apostolatului în gândirea teologică și în viața duhovnicească ale părintelui Dumitru Stăniloae”.

Evenimentul a debutat în capela instituției de învățământ prin oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos înconjurat de un sobor de preoți profesori și diaconi, în prezența tinerilor elevi seminariști și a copiilor din ciclul primar.

Lucrările simpozionului s-au desfășurat în amfiteatrul seminarului și au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Au participat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, delegația Patriarhiei Române, și reprezentanți ai seminarelor teologice din București, Buzău, Slobozia, Tulcea, Piatra-Neamț, Mănăstirea Neamț Huși, Galați și Câmpulung Muscel, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea.

În cadrul lucrărilor a fost lansat volumul Tânărul creștin, mărturisitor al puterii de vindecare sufletească și trupească prin Taina Sfântului Maslu„, realizat de elevi ai seminarului gălățean și ai altor seminarii teologice din țară.

La final au fost prezentate ultimul număr al revistei eparhiale „Călăuză ortodoxă” cu suplimentul „Axios” – editat de elevii Seminarului gălățean.

Reprezentanții seminarelor din țară au primit din partea organizatorilor Diplome de participare.

Este a 14-a ediție a simpozionului și de-a lungul acestor ani s-au văzut roadele acestor întâlniri duhovnicești ale viitorilor teologi și preoți, care vor ieși de pe băncile seminarelor.

Comentarii Facebook


Știri recente