Simpozion internaţional la Cluj-Napoca: „Icoană, mărturie creştină, totalitarism”

simpozion Cluj

În perioada 5-7 noiembrie 2017 a avut loc, la Cluj Napoca, Simpozionul internaţional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă „Icoană, mărturie creştină, totalitarism”. Întrunirea a fost organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” în contextul Anului comemorativ şi omagial 2017, informează Radio Renaşterea.

Deschiderea oficială a avut loc luni, de la ora 9.00, în „Aula Magna” a Universității Babeș-Bolyai, prilej cu care pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a adresat un cuvânt de bun venit participanților.

În partea inaugurală a simpozionului, au susținut prelegeri:

  • Acad. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB,
  • Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului,
  • Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului,
  • Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

În partea a doua a sesiunii inaugurale a simpozionului, moderată de pr. prof. dr. Ioan Chirilă, preșe­dintele Senatului UBB, au susținut prelegeri: pr. prof. Przemyslaw Kantyka, prof. univ. dr. Paolo Odorico, pr. prof. Sergey Trostyanskiy.

Între orele 12.00-13.00 a avut loc Festivitatea de acordare a titlului academic de Profesor Honoris Causa teologului dr. Jurgen Henkel – Biserica Evanghelică din Bavaria, Germania.

În cea de-a doua zi a lucrărilor simpozionului, prelegerile au început la ora 9:00 și au fost împărțite pe trei secțiuni: istorie, teologie, muzicologie și artă.

Concluziile simpozionului au fost prezentate de la ora 18:45, în Aula facultății. De la ora 19.00, a avut loc un concert coral festiv susținut de Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă, sub bagheta maestrului Dan Mihai Goia.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Vineri vor fi închise școlile din cauza gripei

Toate unitățile de învățământ preuniversitar vor fi închise vineri, 25 ianuarie 2019, potrivit ordinului emis miercuri de Ministerul Educației Naționale la recomandarea Ministerului Sănătății. Ordinul de ministru a fost dat din cauza răspândirii gripei. Pentru…