Simpozion dedicat Sfântului Iachint de Vicina în Episcopia Tulcii

În Episcopia Tulcii s-a desfășurat, joi, 28 mai 2015, Simpozionul „Sfântul Iachint de la Vicina – slujitor și apărător al Ortodoxiei la Gurile Dunării”.

Manifestarea constituie un parteneriat cultural între Episcopia Tulcii, Parohia ,,Sf. Gheorghe” – Isaccea, Primăria orașului Isaccea, Institutul de Cercetări Eco – Muzeale ,,Gavrilă Simion” –Tulcea și a fost organizat cu prilejul Anului 2015 – Anul marilor păstori de suflete din eparhii.

Manifestarea a inclus mai multe comunicări științifice privitoare la Vicina, așezarea ei geografică, însemnările călătorilor străini privitoare la ea, relația dintre Domnie și Biserică în sec. XIV, chipul Sf. Ier. Iachint – slujitor și apărător al Ortodoxiei, precum și o expoziție cu materiale arheologice de sec. XIV,dar și exponate mai noi.

La manifestare au fost prezenți Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii preoți, profesori, oameni de cultură și reprezentanți ai autorităților locale din localitățile, Isaccea, Niculițel, Revărsarea, Rachelu, Luncavița și Văcăreni.

Comentarii Facebook


Știri recente