Sibiu: Workshop pentru cei pasionați de arta dirijatului

La Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu are loc, în perioada 17-18 februarie 2017, un workshop despre dirijat, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Sesiunea de cursuri este susținută de reprezentanți ai Corului Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin. La workshop participă profesori sibieni, precum și iubitori ai muzicii corale.

În cadrul workshop-ului, profesorii, învățătorii, preoții și toți cei prezenți au posibilitatea să asculte prezentările pregătite de reprezentanții Programului Cantus Mundi. După finalizarea cursurilor, aceștia vor avea posibilitatea să aplice cunoștințele dobândite în instituțiile unde activează.

Evenimentul are loc cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al Facultății de Teologie. Cei prezenți la cursuri vor afla informații despre tehnica vocală, teoria muzicală și practica dirijorală.

Potrivit lui Cezar Mihail Verlan, dirijor secund al Corului Național de Cameră Madrigal-Constantin Marin, workshop-ul se adresează în mod special persoanelor care nu au noțiuni de dirijat coral, dar și celor care au o pregătire muzicală.

Săptămânal, echipa Cantus Mundi, formată din dirijori, coriști și consultanți artistici, organizează workshop-uri gratuite în țară pentru cadrele didactice și reprezentanții instituțiilor interesate să înființeze un cor de copii.

Atelierul de lucru face parte din Programul Cantus Mundi inițiat de Corul Național de Cameră Madrigal-Marin Constantin în anul 2011.

Sub deviza Nici o școală fără cor, în anul 2014, programul a intrat în subordinea Ministerului Culturii, iar până în prezent s-au înscris peste 500 de coruri din 34 de județe ale țării.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente