Sfinţirea bisericii din Hoghiz, Braşov

Biserica nouă din Hoghiz – jud. Braşov, închinată Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul şi Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, a fost sfinţită duminică, 30 august 2015, anunţă mitropolia-ardealului.ro. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitor a făcut parte şi părintele Alexandru Petrica, protopopul de Rupea.

Ierarhul a sfinţit şi clopotele bisericii, o troiţă din incintă, precum şi pictura lăcaşului de cult.

Moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna aduse spre cinstire de la Catedrala din Sibiu

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Mitropolitul Ardealului pe o scenă amenajată în curtea bisericii. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul Anatoly din Braşov.

Credincioşii au avut posibilitatea să se închine în Sfântul Altar şi să aducă cinstirea moaştelor Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, aduse într-o raclă de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

24 de ani de osteneli

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a explicat Evanghelia lucrătorilor în vie şi i-a îndemnat pe toţi preoţii şi credincioşii să fie vrednici ostenitori în ogorul Domnului. Mitropolitul Ardealului i-a felicitat pe credincioşii din Hoghiz pentru truda din cei 24 de ani, depusă pentru ridicarea unei frumoase biserici.

La final, ierarhul i-a hirotesit iconom-stavrofori pe Protopopul de Rupea, Alexandru Petrica, şi pe preotul slujitor din Hoghiz, părintele Nicolae Scârneci. Mitropolitul Ardealului a oferit distincţii binefăcătorilor şi Primăriei Hoghiz. La rândul său, părintele Nicolae Scârneci i-a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale, preoţilor şi tuturor oaspeţilor pentru prezenţa la această mare sărbătoare a comunităţii.

Comentarii Facebook


Știri recente