Sfinţire de biserică în Episcopia Tulcii

Duminică 19 octombrie a.c. Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a împlinit vârsta de 55 de ani. La ceas aniversar Preasfinţia Sa a săvârşit, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, sfinţirea bisericii „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” a Mănăstirii Valea Teilor. Biserica începută în anul 2010 a fost împodobită în perioada 2012-2014 cu o frumoasă haină picturală. După slujba de târnosire a oficiat, pe un podium special amenajat, Sfânta Liturghie arhierească la care au participat un mare număr de credincioşi care au avut posibilitatea de a se închina şi a săruta şi Sfânta Masă din altarul noii biserici, după cum ne-a transmis Alexandru Chituță.

Părintele stareţ Dionisie Negruţ a mulţumit Preasfinţiei Sale cât şi ctitorilor şi binefăcătorilor şi a oferit tuturor celor prezenţi o agapă frăţească.

La orele serii, Preasfinţia Sa s-a aflat în mijlocul credincioşilor parohiei Casimcea, prot. Babadag unde a săvârşit în sobor de proţi şi diaconi slujba Vecerniei. La sfârşit Preasfinţia Sa l-a instalat pe P.C. preot Iulian Brădescu ca preot paroh.

Comentarii Facebook


Știri recente