Sfântul Teodor Tiron cinstit în Capitală

Biserica „Sfântul Gheorghe” – Vechi din Capitală și-a cinstit miercuri, 17 februarie 2016, al doilea ocrotitor, pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron. Acesta este singurul locaș de cult din București cu acest hram.

Sfântul Mucenic Teodor Tiron este prăznuit ca cel de-al doilea mucenic al bisericii, după purtătorul de biruință Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, următorul lui fiind Sfântul Dimitrie. Această biserică îi are ca ocrotitori pe toți acești trei mucenici din dipticele Bisericii primare. Cu siguranță, ocrotirea acestor sfinți este resimțită atât de credincioșii care vin să se roage în această sfântă biserică, dar și de către slujitorii acestui sfânt locaș. Este o bucurie pentru credincioșii din București deoarece sunt puține biserici care îl au ca ocrotitor pe Sfântul Mucenic Teodor Tiron”, a mărturisit pentru TRINITAS TV Părintele Sorin – Vasile Tancău, slujitor la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Vechi.

Acest al doilea hram a fost acordat bisericii în anul 1881, cu ocazia sfinţirii, la dorinţa ctitorului, după ce în anul1875 biserica cea dintâi a fost dărâmată.

Comentarii Facebook


Știri recente