Sfântul Ioan Botezătorul cinstit de românii din capitala Suediei

Parohia Sfânta Treime și Sfântul Proroc Ioan Botezătorul din Stockholm și-a prăznuit ocrotitorul în data de 7 ianuarie 2017. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a oficiat Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Macarie a vorbit despre lucrarea și mărturisirea Sfântului Ioan Botezătorul.

Îndemnul Sfântului Ioan, ca un glas care strigă către noi în pustia acestei lumi, este împotriva formalismului și a fățărniciei. «Iată securea stă la rădăcina pomilor şi tot pomul care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc» (Matei 3, 10). Ce înseamnă aceasta? Că nu putem fi creștini doar cu numele, doar formal. Trebuie să aducem roade vrednice de pocăință, roadele Duhului Sfânt: «dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia» (Galateni 5, 22-23). Avem, așadar, o mare răspundere, timpul mântuirii fiind limitat. Asta înseamnă că «securea stă la rădăcina pomilor», că zilele, orele noastre sunt numărate, sunt prețioase. Într-o clipă putem dobândi veșnicia sau putem pierde mântuirea, a spus Părintele Episcop.

La final, ierarhul i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți prin stropirea cu Aghiasmă Mare și i-a felicitat pe cei care poartă numele Marelui Proroc.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente