Sfântul Haralambie cinstit la Burdujeni

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a oficiat miercuri, 10 februarie 2016, Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Haralambie din cartierul Burdujeni, Municipiul Suceava, păstorită de părintele Ioan Ieremie, informează site-ul doxologia.ro. Locașul de cult se află în incinta Spitalului de Psihiatrie.

Răspunsurile liturgice au date de Grupul Macarie Ieromonahul. În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre chinurile la care a fost supus Sfântul prăznuit: „Din viața Sfântului Mucenic Haralambie aflăm că acesta a fost arestat și chinuit în multe feluri. Cu un vârf de lance i-a fost scrijelit trupul, tăindu-se chiar bucăți de piele; martiriul său a fost ceva de neînchipuit. Călăii, chinuitorii și cei din jur, văzând credința Sfântului, păgâni fiind, au îmbrățișat și ei credința creștină. Printre cei care au primit Botezul creștin s-a numărat chiar și fiica împăratului”.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a citit rugăciunea arhierească de dezlegare și a binecuvântat prinoasele aduse de credincioşi.

Biserica suceveană închinată Sfântului Mucenic Haralambie este al patrulea locaş ortodox din zona Burdujeni.Piatra de temelie a bisericii ridicate la iniţiativa Înaltpreasfințitului Părinte Pimen a fost aşezată în iulie 2003, iar târnosirea s-a făcut un an mai târziu, pe data de 19 octombrie 2004. Este construită din lemn pe temelie de piatră, iar alături de biserică propriu-zisă se găsesc o troiţă, clopotniţa, lumânărarul şi un mic foişor. Biserica păstrează ca odor de mare preț icoana Sfântului Haralambie în care se afla încrustat un fragment din sfintele lui moaște.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente