Sfântul Haralambie cinstit la Burdujeni

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a oficiat miercuri, 10 februarie 2016, Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Haralambie din cartierul Burdujeni, Municipiul Suceava, păstorită de părintele Ioan Ieremie, informează site-ul doxologia.ro. Locașul de cult se află în incinta Spitalului de Psihiatrie.

Răspunsurile liturgice au date de Grupul Macarie Ieromonahul. În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre chinurile la care a fost supus Sfântul prăznuit: „Din viața Sfântului Mucenic Haralambie aflăm că acesta a fost arestat și chinuit în multe feluri. Cu un vârf de lance i-a fost scrijelit trupul, tăindu-se chiar bucăți de piele; martiriul său a fost ceva de neînchipuit. Călăii, chinuitorii și cei din jur, văzând credința Sfântului, păgâni fiind, au îmbrățișat și ei credința creștină. Printre cei care au primit Botezul creștin s-a numărat chiar și fiica împăratului”.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a citit rugăciunea arhierească de dezlegare și a binecuvântat prinoasele aduse de credincioşi.

Biserica suceveană închinată Sfântului Mucenic Haralambie este al patrulea locaş ortodox din zona Burdujeni.Piatra de temelie a bisericii ridicate la iniţiativa Înaltpreasfințitului Părinte Pimen a fost aşezată în iulie 2003, iar târnosirea s-a făcut un an mai târziu, pe data de 19 octombrie 2004. Este construită din lemn pe temelie de piatră, iar alături de biserică propriu-zisă se găsesc o troiţă, clopotniţa, lumânărarul şi un mic foişor. Biserica păstrează ca odor de mare preț icoana Sfântului Haralambie în care se afla încrustat un fragment din sfintele lui moaște.

Comentarii Facebook


Știri recente