Sfânta Maria Magdalena cinstită în Polonia. PF Sava a liturghisit de hramul catedralei din Varşovia

Slujire PF sava al Poloniei de hramul catedralei din Varşovia

Catedrala Ortodoxă din Varşovia şi-a celebrat hramul în 4 august 2017. În ziua sărbătorii Sfintei Maria Magdalena (calendarul neîndreptat), Liturghia a fost oficiată de Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii.

Împreună cu Preafericirea Sa au liturghisit:

  • Înaltpreasfințitul Părinte Abel, Arhiepiscop de Lublin și Chełm,
  • Înaltpreasfințitul Părinte Jerzy, Arhiepiscop de Wrocław și Szczecin.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul catedralei dirijat de Sergey Bowtruchuk.

La finalul slujbei a avut loc o procesiune închinată ocrotitoarei lăcaşului de cult. După ceremonie, Preafericirea Sa a rostit o omilie în care a evidenţiat importanţa catedralei mitropolitane pentru Biserica Ortodoxă a Poloniei, numind-o centru al Ortodoxiei locale.

Totodată, Mitropolitul Varşoviei şi al Întregii Polonii a făcut referire la viaţa Sfintei Maria Magdalena şi, în finalul cuvântului său, a mulţumit  ierarhilor împreună slujitori şi tuturor celor care au participat la slujbele închinate Sfintei Maria.

Sursa: orthodox.pl

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

PS Nicodim, de 16 ani Episcop

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, aniversează astăzi împlinirea a 16 ani de Arhierie. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a transmis Preasfinţiei Sale un mesaj de felicitare. Ierarhul s-a născut la 6…