Sfânta Genoveva cinstită la Parohia Ortodoxă Română din Paris

Parohia românească din Paris cu hramurile Sfânta Parascheva și Sfânta Genoveva și-a cinstit marți, 3 ianuarie 2016, ocrotitoarea.

Lăcaşul de cult a fost înfiinţat în anul 1998 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale.

***

Sfânta Genoveva era o simplă fată de ţăran, născută în oraşul Nanterre din Franţa. Într-o zi, în oraşul Nanterre a sosit Sfântul Germain din Auxerre (arhidiacon de Auxerre), care era în drum spre Marea Britanie. El s-a oprit în sat şi a ţinut o predică în care le-a vorbit oamenilor despre Dumnezeu. După ce a terminat de vorbit, o copilă în vârstă de şapte ani s-a apropiat de el şi i-a spus că doreşte să-şi închine viaţa lui Dumnezeu. Era Genoveva. Sfântul Germain i-a dat Genovevei un medalion de bronz ce avea gravat o cruce şi i-a spus fetei să o poarte mereu, că este mult mai folositoare decât orice bijuterie sau colier de aur sau argint. Sfânta Genoveva avea să poarte întreaga viaţă acel medalion. La vârsta de 15 ani a depus jurământul de călugărie în timpul unei ceremonii religioase oficiate de episcopul Parisului.

Sfânta Genoveva a trecut la Domnul pe 3 ianuarie în anul 512, la numai cinci săptămâni de la moartea regelui Clovis. Mormântul sfintei Genoveva a devenit loc de pelerinaj, pentru că îi erau atribuite minuni chiar şi după trecerea sa la cele sfinte.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Părintele Patapie Kavsokalivitul va vorbi la Cluj-Napoca despre „Sf. Paisie Aghioritul și Porfirie Kavsokalivitul și îndrumarea tinerilor”

Părintele Patapie Kavsokalivitul va susţine în 3 iunie, în Cluj-Napoca, o conferinţă despre „Sfinţii Paisie Aghioritul și Porfirie Kavsokalivitul și îndrumarea tinerilor”, anunţă Radio Renaşterea. Părintele Patapie Kavsokalivitul este iconar, aghiograf, doctor în teologie și…