Sf. Mc. Haralambie sărbătorit la Giurgiu

În Biserica Ortodoxă, în fiecare an, ziua de 10 februarie este închinată Sfântului Sfinţit Mc. Haralambie, episcopul cetății Magneziei, ocazie cu care numeroase locaşuri de cult îşi sărbătoresc hramul.

Între acestea se numără și BisericaSf. Mc. Haralambiedin Mun. Giurgiu care miercuri, 10 februarie 2016, în ziua ocrotitorului său, şi-a primit arhipăstorul, pe Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, Preasfinţia Sa, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în prezenţa a numeroși credincioşi.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a vorbit despre viaţaSfântului Haralambie care reprezintă model de stăruinţă în credinţa ortodoxă şi de iubire faţă de Dumnezeu.Totodată, Întâistătătorul Eparhiei a vorbit şi despre dimensiunea sacramentală a martiriului care reprezintă mărturisirea credinţei în viaţa Bisericii.Mucenicul trăieşte în jertfa sa atât jertfa lui Hristos, cât şi a întregii sale Biserici, având conştiinţa prezenţei sale în Hristos şi a prezenţei lui Hristos în el.

La final, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaş trecuţi la cele veşnice. În continuare, Ierarhul a dăruit părintelui paroh Ștefan Valentin și părintelui Sabin Mâț, Consilier Administrativ al Episcopiei Giurgiului, câte un rând de veșminte, iar preoților slujitori cărți apărute la editura eparhială și ultimul număr al revisteiFamilia Ortodoxă.

Credincioşii prezenţi s-au putut închina la Sfânta Raclă adusă de la Mănăstirea Comana, care adăpostește mai multe Sfinte Moaște, printre care și pe cele aleSf. Mc. Haralambie, după care au primit icoane cu chipulSfântului Haralambie.

Răspunsurile la strană au fost date deCorul Seminarului Teologic Teoctist Patriarhul din Giurgiu,condus de Pr. Prof. George Sebastian Grigorescu.

Comentarii Facebook


Știri recente