Sf. Ierarh Nifon sărbătorit în München

Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, a fost sărbătorit în 11 august 2017 de comunitatea ortodoxă românească din München. Credincioşii au participat în Biserica Naşterii Domnului la Sfânta Liturghie oficiată de Pr. Paroh Alexandru Nan, Protopopul Bavariei.

În cuvântul său, Pr. Alexandru Nan le-a împărtăşit credincioşilor informaţii cu privire la canonizarea Sfântului Nifon în Biserica noastră, prima de acest fel în Țările Române.


ISTORICUL PAROHIEI DIN MÜNCHEN


Mai departe, Părintele Alexandru a evidențiat apoi viața de rugăciune și asceză pe care a dus-o Sfântul Nifon care a renunțat la scaunul mitropolitan fără nicio părere de rău, închinându-și întru totul viața lui Hristos, în Sfântul Munte, fiind trecut în rândul sfinților la doar nouă ani de la trecerea sa în veșnicie.

Spre finalul slujbei s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului numeroşi credincioşi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…