Sesiune de informare despre depresie la sediul Protopopiatului Avrig

La sediul Protopopiatului Avrig, județul Sibiu, a avut loc joi, 16 februarie 2017, o sesiune de formare continuă pentru preoți. Tema întâlnirii s-a intitulat Tablourile vieții în depresie.

Invitatul special al sesiunii, organizate în colaborare cu Arhiepiscopia Sibiului, a fost medicul Andrei Pătrîncă, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cuvântul său, medicul a subliniat o serie de aspecte legate de tema abordată. Acesta a vorbit despre depresie ca tulburare de durată a relației cu viața.

Potrivit doctorului Pătrîncă, una dintre cauzele depresiei o reprezintă urbanizarea accentuată. De asemenea, medicul a subliniat câteva metode terapeutice de abordare corectă a persoanelor care suferă de depresie.

La sesiunea de formare continuă au participat părintele: Vasile Gafton, protopopul Protopopiatului Avrig, reprezentanții Departamentului Educațional pentru Formare Continuă și Misiune al Arhiepiscopiei Sibiului, precum și preoți și soțiile lor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
IPS Iosif în Belgia (6)

Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a spus IPS Iosif

Prezent duminica aceasta în parohia Sfinții Ioachim și Ana din Hoogstraten, Belgia, IPS Iosif a vorbit comunităţii româneşti despre familia creştină şi pericolele de care este ameninţată în aceste vremuri. Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa. Ierarhul…

Revista Chemarea Credinţei – numărul 51

A apărut numărul 51 (Septembrie– Octombrie 2017) al revistei Chemarea Credinţei, publicaţia Patriarhiei Române adresată copiilor și familiei creștine. În acest număr, editorialul Din înțelepciunea copiilor este redactat de Ionuț Gerorge Mihăeș.Textul are titlul Sfinte…