Sesiune de comunicări ştiinţifice în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comunicări ştiinţifice galaţi (2)

Ierarhul Melchisedec Ştefănescu a fost evocat ieri, 18 mai 2017, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, printr-o sesiune de comunicări ştiinţifice susţinută de studenţi şi masteranzi teologi ai Departamentului Teologic din Universitatea „Dunărea de Jos” – Galaţi.

Evenimentul s-a desfăşurat în aula „Episcop Melchisedec Ştefănescu” (sala AS011) din incinta Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie şi a reunit oameni de cultură, profesori, studenţi şi masteranzi.

Dezbaterile din cadrul sesiunii de comunicări ştiinţifice au fost structurate pe trei secţiuni: teologie, sociologie şi filozofie şi au fost înscrise un număr de 96 de lucrări.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a evidenţiat repere din lucrarea de cercetare academică a Episcopului Melchisedec Ştefănescu şi a prezentat aspecte definitorii din testamentul acestui mare ierarh.

Această activitate cultural-educativă se înscrie în seria manifestărilor organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu prilejul evocării eruditul dascăl al istoriei şi culturii româneşti, Episcopul Melchisedec Ştefănescu, la 125 de ani de la trecerea lui la cele veşnice.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente