„Serile Harşu“ la Craiova

Biserica „Sfântul Haralambie“ – Harşu din Craiova găzduieşte în perioada Postului Mare o serie de conferinţe duhovniceşti sub genericul „Serile Harşu“. Astfel, în fiecare vineri, începând cu ora 18:00, personalităţi ale vieţii religioase şi culturale sunt invitate să vorbească credincioşilor pe diverse teme adecvate perioadei pe care o parcurgem, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Oltenia.

„Conferinţele duhovniceşti au loc după săvârşirea Tainei Sfântului Maslu. Această iniţiativă a apărut din dorinţa de a veni în întâmpinarea credincioşilor noştri care simt nevoia să dialogheze, să comunice, care au întrebări, care doresc să afle cât mai multe lucruri despre Biserică. În această perioadă prioritar, dialogul nostru, pe lângă formarea duhovnicească a credincioşilor, urmăreşte şi promovarea orei de religie în contextual societăţii actuale“, a declarat părintele paroh Viorel Dică.

Prima conferinţă duhovnicească a fost susţinută vineri, 27 februarie, de pr. prof. Florin Ionescu, cadru didactic pe disciplina religie şi preot slujitor la Parohia „Sfinţii Arhangheli“ din Craiova. Tema discuţiei a fost „Ora de religie şi importanţa ei pentru familia de astăzi“.

Biserica Harşu din Craiova este închinată Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana şi Sfântului Mare Mucenic Haralambie. Este monument istoric, numărându-se printre cele mai de seamă locaşuri de închinare din Arhiepiscopia Craiovei. În actualitatea vieţii filantropice şi catehetice s-au înrădăcinat cu timpul mai multe activităţi, organizate de fiecare dată cu mare folos duhovnicesc pentru credincioşi, tineri şi vârstnici deopotrivă: „Serile Harşu“, şcoala de vară, darurile pentru săraci sau parteneriatele cu şcolile şi grădiniţele din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente