Seri duhovniceşti în Parohia Rugi, Protopopiatul Caransebeş

În perioada 08-14 februarie, la Parohia Rugi din Protopopiatul Caransebeş se desfăşoară săptămâna de catehizare. Părintele paroh Aron Bob a invitat în fiecare seară preoți de la Centrul Eparhial, precum și preoți slujitori de la alte parohii care după oficierea slujbei Vecerniei au ținut un cuvânt de învățătură, după cum ne-au precizat Pr. Aron Bob şi Darius Herea.

Astfel, s-au aflat în mijlocul credincioșilor Părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, Diac. Lucian Bot, Părintele Mihail Călin, duhovnicul Seminarului Teologic Episcop Ioan Popasu, Părintele Florin Mureșan de la Parohia Brebu, Părintele Alin Rada de la Parohia Moldovița, Părintele Gheorghe Tistu de la Catedrala episcopală din Caransebeș, Părintele Eugen Danilescu de la Parohia Delinești, Părintele inspector eparhial Călin Ianchiș, Părintele protopop Liviu Drăgan, părintele Alexandru Mihăiescu de la Parohia Poiana Buchin precum și Părinţii diaconi Cosmin Mutașcu, Traian Profir şi Petru Paica de la catedrala episcopală Învierea Domnului şi Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Caransebeş. Săptămâna de catehizare s-a încheia duminică, cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de obşte.

Biserica parohială cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Parohia Rugi a fost construită în anul 1901. Lăcaşul de cult a fost sfinţit de către mitropolitul Banatului, Vasile Lăzărescu la data de 8 iulie 1950. În anul 2001, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Mitropolitul Ardealului, pe atunci episcop al Caransebeşului a binecuvântat lucrările de renovare şi înfrumuseţare executate la biserica parohială.

La data de 9 iulie 2006, comunitatea parohială din Rugi a fost greu încercată. Turnul bisericii a fost lovit de un fulger, izbucnind un incendiu care a mistuit în întregime turnul şi acoperişul bisericii rămânând doar zidurile. Între anii 2007-2010 biserica a fost reconstruită prin osteneala părintelui paroh şi prin contribuţia Centrului Eparhial, Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a unor oameni de bine. Târnosirea acestei biserici, construită în anul 1901 şi rectitorită în urma incendiului din anul 2006 a avut loc duminică, 6 iunie 2010, la praznicul Duminicii Sfinţilor români de către Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi în prezenţa autorităţilor locale şi a unui număr impresionat de credincioşi. În prezent se execută lucrări de pictură la biserica parohială.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…