Seminarul Teologic din Tulcea. PS Visarion a participat la festivitatea dedicată finalului de an școlar

Seminarul Teologic Sfântul Ioan Casian din Tulcea a găzduit, joi, 15 iunie 2017, festivitatea de încheiere a cursurilor din acest an școlar.

Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, informează părintele Felix Neculai, consilier cultural și comunicații media.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a subliniat însemnătatea vocației preoțești pentru lumea contemporană și responsabilitățile pe care viitorii slujitori ai altarelor le au față de Biserică și societate.

Adresându-se absolvenților din clasa a XII-a, ierarhul i-a felicitat pentru încheierea celor patru ani de școală teologică în care au pus, cu timp și fără timp, pietre spirituale la edificiul devenirii lor.

În continuare, au fost oferite premii elevilor merituoși la învățătură și purtare. Acestea au constat în cărți teologice, laice și diplome de merit. Totodată, elevii cu cele mai mari medii din fiecare clasă, Episcopia Tulcii le-a acordat premii speciale în bani.

Bursa de excelență pentru învățătură Mitropolitul Antonie Plămădeală, în valoare de 250 lei, înființată de Episcopia Tulcii în urmă cu 4 ani, a fost acordată și anul acesta celui mai bun elev din fiecare an de studiu.

De asemenea, anul acesta, pentru întâia oară, s-au acordat și 4 premii speciale, câte unul pentru fiecare an de studiu, elevilor cu purtate deosebită.

În mod simbolic, absolvenții din acest an au predat cheia și clopoțelul școlii colegilor din clasa a XI-a, făcându-le cuvenitele urări de succes.

Anul acesta Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Casian din Tulcea împlinește 25 de ani de existență. În acest timp au absolvit 20 de generații de teologi care astăzi sunt slujitori ai Sfântului Altar în țară și străinătate.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente