Seară duhovnicească la biserica din Rodna

De la începutul Postului Mare clerul și credincioșii din Protopopiatul Ortodox Năsăud participă în fiecare joi la serile duhovnicești, intitulate „Cuvinte pentru suflet”.

Joi, 26 martie, monumentala biserică din localitatea Rodna, ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului” și la altarul căreia slujesc preoții Nechita Lazăr și Ganea Gheorghe, a devenit neîncăpătoare. După slujbele de seară, credincioși prezenți l-au ascultat cu interes pe părintele Benedict Vesa, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului și asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj. Părintele le-a adresat un cuvânt de învățătură despre cinstirea Maicii Domnului, locul și rolul ei în cultul ortodox dar și despre sfaturile pe care neîncetat, tainic și discret, Maica Domnului le transmite celor ce cred și îl mărturisesc pe Fiul ei: „Faceți tot ceea ce vă va spune El”.

Evenimentul a început cu slujba Vecerniei, iar la final interpreta de muzica populară Oana Matei a susținut un recital de pricesne, potrivit Radio Renaşterea. La eveniment au fost prezenți părintele protopop Ioan Dâmbu, alături de părintele inspector pentru tineret Tudor Mudure, dar și alți preoți din parohiile învecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente