Seară de cateheză în Parohia Sfântul Gheorghe din Târnăveni

În ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, 23 aprilie 2015, în Parohia Târnăveni I din orașul Târnăveni – Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, ce îl are ca ocrotitor pe acest Sfânt și unde păstorește Părintele Sergiu Dumitru, Protopopul Târnăveniului, s-a desfășurat o acţiune catehetică ce a constat din susţinerea unei cateheze pentru adulți cu titlul „Sfântul Mucenic Gheorghe sau curajul mărturisirii lui Hristos”, potrivit reintregirea.ro.

Cateheza respectivă s-a ținut în biserica parohială, în cadrul Tainei Sfântului Maslu, şi a avut ca punct de pornire viața și pătimirile comisului Gheorghe. A fost evidențiat curajul acestuia de a mărturisi pe Hristos în fața Împăratului păgân Dioclețian, chiar dacă știa că acest fapt va avea consecințe nefaste. Printr-o paralelă cu masacrul din data de 2 aprilie 2015 de la Universitatea din Kenya, când au fost uciși 147 de studenți ce s-au declarat creștini, s-a prezentat realismul actului martiric și factorul cheie în dovedirea curajului mărturisirii: cunoașterea Adevărului-Hristos. În încheiere, s-a subliniat necesitatea mărturisirii pornind chiar din mediu familial unde părinții și bunicii au datoria sfântă de a-L propovădui pe Hristos celor cărora le-au dat viață.

Mulţumim Părintelui Protopop Sergiu Dumitru pentru invitație, şi îi dorim mult spor atât în activitatea administrativă, cât și în păstorirea duhovnicească a enoriașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente