Şase lăcaşuri din Bucureşti au ca ocrotitori pe Sf. Ap. Petru şi Pavel (HARTĂ)

Cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şase lăcaşuri de cult din Capitală îşi sărbătoresc patronii spirituali.

Pentru cei care doresc să participe la slujbele prilejuite de sărbătoarea hramului punem la  dispoziţie locaţia fiecărei biserici cu ajutorul hărţilor google.

Parohia Herăstrău

Protoieria Sector I Capitală

Biserica parohiei Herastrau se află în partea de răsărit a parcului Herăstrău. Biserica a fost construită în anul 1936.

Slujbele vor începe la ora 08:00, iar răspunsurile liturgice vor fi oferite de Corul Symbol dirijat de prof. Jean Lupu.

 Parohia Rodica Moşoiu

Protoieria Sector II Capitală

Lăcaşul de cult provine practic din transformarea unei case într-un loc de rugăciune închinat Domnului. În momentul în care a fost donată, preotul de atunci, Gheorghe Marinescu Uda, s-a îngrijit să îi fie adăugată o turlă şi să aibă pictură.

Referitor la denumirea Parohiei „Rodica Moşoiu” nu sunt consemnate foarte multe date, însă este clar că această denumire vine de la soţia generalului Traian Moşoiu, erou naţional şi personalitate marcantă a politicii româneşti, din prima jumătate a secolului al XX-lea, care avea numeroase moşii în această zonă a Gării de Est.

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul – Dristor

Protoieria Sector III Capitală

Sfinţirea pietrei de temelie a avut loc în data de 1 octombrie 2006. Construcţia lăcaşului de cult a început în anul 2007 şi a durat 7 luni;  biserica a fost finalizată în luna octombrie.

Biserica dispune de o cantină socială cu o capacitate de 50 de locuri care asigură o masă caldă pentru familiile nevoiașe din sector, un proiect care se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Sectorului 3.

 

Parohia Progresul II

Protoieria Sector V Capitală

Parohia Progresul II, Protoieria Sector V Capitală, se găseşte în zona de sud a Bucureştilor, în imediata apropiere a Gării Progresul, având locaşul de cult în incinta Cimitirului Progresul, Str. Eternităţii, nr. 18, sector 5.

 

Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Protoieria Sector V Capitală

Biserica Sfinţii Apostoli este unul dintre lăcaşurile de închinăciune care au avut norocul de a scăpa de marea sistematizare a Bucureştilor din perioada comunistă.

Cunoscută sub mai multe denumiri, precum Mănăstirea Târnovului, a Sfinţilor Apostoli, Mănăstirea Arhimandritului sau Biserica Sfinţii Apostoli, sfântul lăcaş reprezintă o dovadă a spiritualităţii româneşti, dar şi o mărturie a istoriei zbuciumate prin care a trecut.

Prima atestare documentară datează din anul 1585. La început a fost construit aici lăcaş de cult din lemn, iar marele ctitor Matei Basarab a ridicat la 1636 o biserică nouă, de zid, ce poate fi văzută şi în zilele de astăzi.

Parohia Belvedere

Protoieria Sector VI Capitală

Piatra de temelie a bisericii a fost aşezată în 25 octombrie 1934 de primul Patriarh al Romaniei, Miron Cristea. Lucrarile de constructie au fost finalizate in anul 1940.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente